.KURSPLATS DIGITALTEKNIKEN I VARDAGEN MED TONVIKT PÅ PLATTAN

uppdaterad 9 okt 2017

Vi träffas 4 måndagar  2, 9 16, 23 oktober  kl 0930 -1145   med raster Totalt minst 9 lektionstimmar om 45 min under de fyra cirkeltillfällena.

Cirkeln ger en inblick i digitalvärlden med plattan som en röd tråd  Vi hinner inte  gå igenom allt man behöver för att kunna  hantera en platta. Men lirandet ska  ge lite mer mod att våga pröva appar och ge sig på  lite mera efter hand.

Man kan också träffas några stycken och lära av varandra efter cirkeln.

Att ha platta är ett ständigt lärande då det finns många användbara appar och tekniken går ständigt framåt. Att lära nya enklare appar  är nyttiga övningar  för att förstå plattan hur den fungerar även om men inte tänker använda apparna.

Köpa platta nu eller senare? Känn på det och bestäm efter cirkeln är ett bra råd. Öva på  din mobil   den fungerar som plattan bara en  mindre skärm.  Prova  på någon av de 2 plattor jag har med under någon lektion.

På denna websida lägger jag efter hand in länkar till lite dokumentation efter varje träff som man kan ta till sig allt efter egna erfarenheter.

MAN BÖR LÄSA  DOKUMENTATIONEN PÅ  DENNA WEBPLATS I EN DATOR  FÖR ATT FÅ BRA ÖVERBLICK

Att läsa i mobil och platta kan upplevas lite svårare om man inte är van  vid att hoppa mellan appar , kan knapparna och vet hur man backar. (backknapp kan synas då kommer man till föregående sida- androidplatta har en fast backknapp nere till vänster)

PROVA GÄRNA I EN MOBIL ELLER PLATTA

Det är en nyttig övning att hoppa mellan sidor och ladda ned ett dokument och läsa och sen hitta det igen.  Inte minst att hitta tillbaka hit igen!

Glöm inte Man kan alltid börja från början!

Det viktigaste av dokumentationen delas ut på papper efter hand

För att ta del av material från träffarna nedan klicka på länk och logga in med det lösenord du fått per mail till kursplatsen –

Så här ser det ut första gången  när du ska ange lösenordet därefter slipper du logga in då datorn och den mobila enheten  kommer ihåg lösenordet

lösenord

TRÄFF 1  den 2 oktober

TRÄFF 2 den 9 oktober

Annonser