507 Enkel bra skrivare och app för platta

uppdaterat 170210

SKRIVARE  Om man vill ha en allsidig skrivare som även kan användas av en platta är en liten enkel Laserskrivare att rekommendera. Den ska vara trådlös (Wifi) och fungera med sk  google cloudprint . Jag har tre års erfarenhet av en billig Samsungskrivare som fungerar utmärkt att skriva ut från platta . Senaste modellen . Bra app som passar både iPad och android är appen printershare  printershare den klarar flera anslutningssätt  även med kabel till Android då behövs en liten adapter till plattan fråga på KjelloCo  Ipad tillåter inte kabelanslutning för utskrift  (bara för bilder).

Vad är cloudprint? Jo dokumentet skickas via internet (reser runt i världen…)innan  den hamnar på skrivaren trots att skrivaren står intill. I praktiken oskyddat då det inte är krypterat Man ska liksom i mail (och telefoni) inte hantera känslig information via internet med cloudprint typ lösenord, affärshemligheter .Risken är liten  för gemene man att vara ”avlyssnad”.

För att kunna skriva ut med cloudprint behövs ett googlekonto  och att skrivaren är ansluten till nätverket (WiFi) hemma. Skrivaren och routern har en knapp som heter WPS Tryck på Skrivarens knapp därefter WPSknappen på routern – en liten ledlampa brukar tändas när man tryckt på WPS . Inom 2 minuter brukar inställningna var färdiga så att skrivaren är ansluten till nätverket. Har inte den egna routern WPS knapp då är det dags att byta !Det förenklar anslutningen av moderna trådlösa enheter som kommer mer och mer.Det går också att söka efter skrivaren i en dator på traditionellt sätt via enhetr/skrivare i kontrollpanlen om WPS saknaseller det blir krångel sök då efter trådlös skrivare så fixas de till. Drivrutiner som behövs brukar finnas i datorn eller laddas över från skrivaren man behöver ingen CDskiva nuförtiden.

Sen aktiverar man Cloudprint inloggad på google  i en dator och i webläsaren Chrome Leta upp inställningar/avancerade inställningar /google  cloudprint. Bara att aktivera genom att klicka på rutan sen man hittat stället och därefte söka efter skrivare och med skrivaren ansluten till nätverket hittas den lätt . Sen behövs inte datorn mer för utskrift via cloud i paddan. Om man är inloggad på google i paddan tex i Googleappen och sen startar Appen printershare hittar paddan skrivaren.

Man måste vara inloggad på google med samma konto som man använde på datorn vid inställning av cloudprint ( tex genom att var inloggad på gmail eller logga in via googleappen) för att kunna skriva  ut från någon app där man får välja skrivare och då syns skrivaren.