PLATTCIRKLAR SENIORER

uppdaterad 170404

 PLATTCIRKLAR  SENIORER

dol245

Tre typer av cirklar Nybörjare ,Grund och Fortsättning 2017 Sex deltagare och fyra cirkelsammankomster om 2 lektionstimmar med övningsuppgifter att göra hemma inför nästa träff.

Mål:  Genom praktisk träning som senior läras sig  mer  och våga pröva mycket mera själv för att kunna använda plattan till mycket och inse att ha platta innebär ett ständigt lärande som förenklas om man behärskar de elementära grunderna.

Cirkeldeltagare har  iPad eller Androidplatta då cirkeln passar båda  .

Man tar del av material via webben under tiden cirkeln pågår och skriver själv ut det man behöver på papper

DOKUMENTATIONEN

I Nybörjarcirkeln får man  en dokumentation på papper med 20 grundövningar som utgivits av Vuxenskolan men får också ta del av appmaterial från Plattcirkel Grund i form av instruktioner i pdf som kan läggas på plattan eller skrivas ut.

Grundcirkel och Fortsättningscirkel  har från 2017 samma basdokumentation  som kan läsas i  i dator eller platta. Dokumentationen även anpassad  för självstudium och det finns  demonstrationsmaterial att pröva nedan. Dokumentationen är sammanfattad i en uppdaterad e-bok som deltagarna får efter cirkeln

VAD MAN BEHÖVER KUNNA  FÖR ATT FÅ MEST UT AV GRUNDCIRKELN

Det finns material också för den som funderar på en surfplatta eller är helt ny med plattan att ta del av i länken.

KLICKA PÅ LÄNKEN OCH TA DEL

Repetition inför grundcirkel

 

PROVA ATT ANVÄNDA  DOK ONLINE !

Avsett för deltagare i plattcirklar , Webcirkel, självstudium  med öppna avsnitt för nybörjare att använda.

dol245

DOK ON LINE DOKUMENTATION  

 

SLUTDOKUMENTATION

Cirkeldeltagare får från 2017  en e-bok i pdf format som har det viktigaste med från ”Kursplats”  på webben för egen fortbildning efter avslutad cirkel.

ebokgrund

DEMO E BOK  det finns  dessutom instruktioner att  ladda ned som avhandlar hur man bäst läser e-boken i dator och platta.

Instruktionerna handlar om bra  e-boksläsare i PC och platta och hur man gör för att lägga e-bok i viss app i plattan och instruktionerna är  från cirkeldokumentationen.

 

VIDEO DOKUMENTATION EBOK

E-boken visas översiktligt i nedanstående video hur man enkelt via innehållsförteckning kan nå olika avsnitt och appen Aldiko använd i en Sonyplatta (android)

INTRESSERAD AV DOKUMENTATIONEN ?

Dokumentationen för självstudium  eller för en plattcirkel  även med support  går att köpa till ett rimligt pris Vid intresse tag  kontakt med bengt@fben.se

 

 

.